باراک اوباما هر ساله، لیستی از کتاب­ های مورد علاقه ­اش را منتشر می­ کند، جمعه گذشته نیز لیست بیست و نه کتاب از کتاب­ های مورد علاقه ­اش در سال ۲۰۱۸ را در صفحه اینستاگرام  خود منتشر کرد.

این کتاب ها شامل کتاب های پرفروشی همچون  “آمریکایی” نوشته­ ی چماماندا ادیشه  (Chimamand Ngozi Adichie) و  همچنین پرفروش ترین های نیویورک تایمز از جمله “چگونه دموکراسی می میرد” نوشته­ ی استیون لویتسکی (Steven Levitsky) و دانیل زیبلت (Daniel Ziblatt) هستند. در این نوشتار نگاهی به  لیست کامل کتاب­ ها خواهیم داشت.

 

  1. ” شدن” نوشته ی میشل اوباما  

“Becoming” by Michelle Obama

 

اوباما در مورد خاطرات پرفروش همسرش نوشت: “بدیهی است که  این کتاب مورد علاقه من است!” در این کتاب، میشل اوباما زندگی خود را قبل و بعد از تبدیل شدن به اولین زن آفریقایی- آمریکایی  که در تاریخ ایالات متحده به عنوان بانوی اول آمریکا شناخته شده را ثبت می­ کند. او خوانندگان را به خانه خود در دوران کودکی در شیکاگو می ­برد و با بیان داستان­ های خود در مورد موفقیت تحصیلی، زندگی خانوادگی و مبارزات شخصی­ اش آن­ها را با خود همراه می­ کند.

بانوی اول پیشین آمریکا  در ” شدن”، در مورد ناامیدی­ ها و پیروزی­ هایش، حتی در مورد موضوعات مهم و رسانه ای در کاخ سفید، جزئیات بیشتری را در اختیار خواننده قرار می­ دهد.

  1. “ازدواج آمریکایی” نوشته­­ ی تایری جونز

“An American Marriage” by Tayari Jones

رمان تاری جونز داستان زن و شوهری است به نام روی و سلستیل که به تازگی ازدواج کرده ­اند، رمان، در مورد  زندگی روی و همسرش بر پایه رویای آمریکایی توصیف می شود تا زمانی که بر اثر محکومیت دروغین که به وی نسبت داده می شود از هم جدا می ­شوند.

روی به ۱۲ سال زندان محکوم می­ شود و اگرچه همسرش می­ داند که او گناهکار نیست، اما قادر به حفظ عشقی که اولین بار آنها را به یکدیگر رسانده بود نمی­ شود، و به جای آن با پیدا کردن دوست دوران کودکی­ اش اندوه خود را تسلی می بخشد.

“ازدواج آمریکایی” به شدت مورد استقبال قرار گرفته است و حتی یکی از منتخب­ های باشگاه کتاب اپرا در سال ۲۰۱۸ شناخته شده است.

  1. “آمریکانا” نوشته ­ی چیماماندا نگزی آدیچی

“Americanah” by Chimamanda Ngozi Adichie

 

 

آمریکانا، نوشته­ ی چیماماندا نگوزی آدیچی ،  که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد داستان ، یک زن جوان اهل نیجریه  به نام ایفملا  است که برای رفتن به کالج به آمریکا سفر می­ کند. ایفملا، روشنفکر و بلندپرواز است،  او نیجریه و نامزد جوان خود اوبینیوز را به خاطر ادامه تحصیل  در سرزمینی دیگر و به دور از دیکتاتوری نظامی ترک می­ کند.

در ایالات متحده، او با نژادپرستی مبارزه کرده و درمی ­یابد که سیاه پوست بودن در آمریکا به چه معناست و چه تبعاتی به دنبال دارد . تجربه­ های ایفملا  درنهایت او را به ساخت یک وبلاگ که بسیار هم محبوب می شود رهنمون می­ سازد. وبلاگی با عنوان “آمریکایی سازی”.

نویسنده به خاطر نگاه دقیق و موشکافانه ­اش نسبت به جوامع مختلف و تضادها و مشکلات  موجود در خصوص نژادپرستی به ویژه در خصوص سیاهپوستان آمریکا، بریتانیا و نیجریه، به شدت مورد تحسین قرار گرفت.

۴.”نردبان شکسته: چگونه نابرابری بر افکار، زندگی و مرگ ما اثر می­گذارد”  نوشته­ی کیت پین

“The Broken Ladder: How Inequality Affects the Way We Think, Live, and Die” by Keith Payne

کتاب کیت پین، که اوباما از آن به عنوان یک کتاب بسیار خواندنی یاد کرده است، به بررسی اثرات فیزیکی، روانی و اخلاقی نابرابری می ­پردازد.

پین به بررسی اینکه چطور نه تنها فقر ، بلکه احساس فقر در شکوفایی و رشد شخصی و اجتماعی حتی در سطح ملی اثر دارد، می ­پردازد . همچنین پین در مورد اینکه چگونه زنان در کشورهای فقیر دارای فرزندان بیشتر هستند و مستعد زایمان در سنین پایین قرار دارند نیز می­ پردازد.

 او از چگونگی درک افراد از وضعیت اجتماعی­ شان و  اثر آن بر دیدگاه­ های سیاسی صحبت می­ کند و اینکه چگونه فقر به عنوان تهدیدی فیزیکی به طور فزاینده بر افراد جامعه اثر سوء می­ گذارد. از این طریق نویسنده با تشریح نابرابری ، در “نردبان شکسته” به خواننده نشان می دهد که چگونه جهان ما – و جهان بینی ما – بر پایۀ موقعیت اجتماعی و اقتصادی شکل می­ گیرد.

  1. تحصیل کرده ” نوشته ­ی تارا وستورور

“Educated” by Tara Westover

تارا وستورور تا هفده سالگی حتی پایش به کلاس درس نرسیده بود. کتاب خاطراتش ، با عنوان “تحصیل کرده”، او جزئیات زندگی خود را به عنوان یک عضو از خانواده­ای که از جامعۀ اصلی جدا شده و امکان آموزش و تحصیل را از آن­ها گرفته سخن می گوید.

پس از آنکه یکی از برادرانش به کالج رفت، وستورور نیز به این نتیجه رسید که وقت آن رسیده که جهانی که در آن رشد کرده و بزرگ شده را ترک کند  و به دنبال آموزش و تحصیل خودش باشد. تلاش ­هایش برای این هدف توانست  او را به سالن­ های دانشگاه هاروارد و کلاس­های درس در کمبریج برساند، جایی که او در نهایت مدرک دکترا را کسب کرد.

خاطرات وستروور، این پرسش را مطرح می­ کند که آیا به راستی می­خواهیم خانواده هایمان ترک کنیم و همچنین این که ارزش آموزش چقدر است.

  1. “واقعیت” نوشته­ ی هانس روسلینگ

“Factfulness” by Hans Rosling

 

هانس روسلینگ در “واقعیت”،  توضیح می ­دهد که چرا وقتی پرسش ­های ساده­ ای درباره روند جهانی شدن مطرح می­ شود، اکثر افراد از جمله روزنامه ­نگاران، معلمان و بانکداران سرمایه ­گذاری پاسخ اشتباه می ­دهند.

روسلینگ، پروفسوری برجسته و یکی از اساتید  اوباما با عنوان “متخصص بهداشت عمومی بین الملل “است ، او در این کتاب ده “غریزه” که دیدگاه ما را تحریف ، معرفی می­ کند. این موارد  شامل چگونگی تقسیم جهان به دو بخش (ما در برابر آنها)، و همچنین چگونگی استفاده ما از رسانه­ ها که با ترس همراه است و نیز چگونگی پیشرفت ما با اعتقاد بر این که همه چیز بدتر می ­شود. به باور روسلینگ بزرگ­ترین مشکل ما این است که ما اغلب بر اساس تعصب رفتار می ­کنیم نه اندیشه و درایت.

  1. “آینده: یک معمای خانوادگی، جستجویی طولانی و راز تعلق” نوشته ی الکس واگنر

“Factfulness” by Hans Rosling

 

الکس واگنر در رمان “آینده” خوانندگان را درگیر دغدغه­ اش می­ کند و از این طریق اطلاعات دقیقی درباره تاریخ نژادی و قومی خانواده ­اش بیان می­ کند. ، مادر اهل برمه و پدر یک آمریکایی سفید پوست است، در این میان دختر خانواده همیشه درگیر موضوع تفاوت چهره ­اش با سایر اعضای خانواده است. در نهایت این راز خانوادگی او را به دنیای اجدادش و انجام تست DNA هدایت می ­کند.

در این خاطرات، واگنر، که علاوه بر نویسنده روزنامه نگار نیز هست ، از طریق تاریخ ژنتیک، علم و جامعه شناسی توضیح می­ دهد که چرا ما با احساس داشتن نسب و ژن­هایمان درگیر هستیم و به طور ذاتی و ناخودآگاه در پی آن هستیم که احساس  تعلق را در خود ایجاد کنیم.

  1. “دانه گندم” نوشته ی نگوگی وا تیونگو

“A Grain of Wheat” by Ngugiwa Thiong’o

در این رمان که از پرفروش ترین رمان­ ها و همچنین نامزد دریافت جایزه نوبل بوده است نویسنده داستان زندگی گروهی از روستاییان را در منطقه ­ای از کنیا که خارج از استعمار بریتانیاست روایت کرده است.

“دانه گندم” در پی شورش فردی به نام مواموا اتفاق می افتد و  در ادامه داستان کاراکتر دیگری با نام موگو ، که قهرمان روستاست و توسط حادثه ­ای مرموز و هولناک تسخیر شده وارد داستان می شود.

رمان که در سال  ۱۹۶۷ نوشته شده شامل چند داستان موازی است که در زمان­ های مختلف رخ می ­دهد و در پی این چند لایگی داستان نویسنده به مبارزات و خواسته­ های مردم طلبانه کنیا می ­پردازد. باراک اوباما در مورد این رمان می­ گوید:” دانه گندم رمانی قدرتمند و پرکشش است که چگونگی اثرگذاری وقایع و رخداد های برآمده از سسیایت و اجتماع را بر زندگی فردی و روابط انسانی به تصویر می­ کشد.”

  1. ” خانه‌ای برای آقای بیسواس” نوشته ی وی. اس. نایپل

“A House for Mr. Biswas” by V.S. Naipaul

نویسنده در  رمان “خانه ای برای آقای بیواس” از شخصیت پدر خود الهام گرفته ، او برای پیدا کردن خانه و آزادی خودش تلاش می کند.

مرد داستان ، آقای بیسواس ، پسر کارگر فقیر از ترینیداد است که به خاطر شرایط بد اقتصادی  مجبور به رفتن از خانه پر از جمعیت به خانه پرجمعیت  دیگر می شود. پس از مرگ پدرش، آقای بیسواس مجبور است که زندگی خود را بسازد، حامی خانواده ­اش باشد. در این راه وارد مشاغل عجیب و غریب می ­شود، از جمله موفقیت در روزنامه نگاری که اتفاقاً دوره­ی کاری بسیار موفقیت آمیزی را در این عرصه طی می­ کند.

کتاب نایپل نگاهی به جامعه استعماری در ابتدای دوره ­ی گذار از مدرنیسم است که با کاراکتر مردی که در جستجوی آزادی از سنت، خانواده و مذهب می­ گذرد نوشته شده است.

  1. ” دموکراسی چگونه می میرد” نوشته ی استیون لویتسکی و دانیل زیبلت

“How Democracies Die” by Steven Levitsky and Daniel Ziblatt

از زمان انتخابات سال ۲۰۱۶، بسیاری از آمریکایی ها از خودشان می پرسند: «آیا دموکراسی ما در خطر است؟»
اساتید دانشگاه هاروارد، استیون لویتسکی و دانیل زیبلت تلاش می­ کنند که در کتاب جدید خود به این پرسش پاسخ دهند. آنها  در مورد شیوه ­های گوناگونی توضیح می­دهند که دموکراسی را طی فرایندی ضعیف و آرام ولی مداوم تخریب می­ کند از جمله ­ی این روش­ ها عملکردهای موسسات و نهاد­های قضایی است.

استیون لویتسکی و دانیل زیبلت با بهره گیری از تحقیقات خود و از طریق ترسیم وضعیت کشورهای آمریکای لاتین و نظام ­های حاکم بر  اروپا طی دهه­ های گذشته نشان می­ دهند که در طول سالیان گذشته چگونه دموکراسی­ ها از بین رفته اند و  سپس توضیح می­ دهند که چگونه آمریکایی­ ها هنوز می­ توانند دموکراسی خود  را حفظ کنند.

  1. “در سایه مجسمه ها: مواجهه یک جنوبی سفیدپوست با تاریخ ” نوشته ­ی  میچ لندریو

“In the Shadow of Statues: A White Southerner Confronts History” by Mitch Landrieu

 

  میچ لندریو، شهردار نیواورلئان، که پس از حذف مجسمه­ های کنفدراسیون اطراف شهر، یک بحث ملی را به راه انداخت، در کتاب خود  با نام “در سایه­ مجسمه­ ها” علیه نژادپرستی که  در ایالات متحده نیز نفوذ کرده است  بحث می کند.

میچ لندریو بحث خود را در مورد تجریبات شخصی با تکیه بر موانع برخواسته از نژادپرستی مطرح می­ کند و آمریکاییان سفیدپوست را بر آن می­ دارد تا در مورد این موضوع با در نظر داشتن گذشته این کشور فکر کنند.

در این کتاب، لندریو نه تنها دلایلی را که او تصمیم به تخریب آثار تاریخی گرفت، توضیح می دهد، بلکه خوانندگان را با تاریخ برده داری، نژاد پرستی و نابرابری­ های قومی که هنوز در ایالات متحده وجود دارد، آشنا م ی­کند.

  1. “راه طولانی به سوی آزادی” نوشته ی نلسون ماندلا

“Long Walk to Freedom” by Nelson Mandela

” راه طولانی به سوی آزادی” منتشر شده در سال ۱۹۹۴ خودزندگینامه نلسون ماندلا، رهبر آفریقای جنوبی  است. او زندگی خود را در سه دوره­ی کودکی، نوجوانی و بزرگسالی شرح م ی­دهد.  همچنین بخش­ هایی از دوران تحصیلش و قبل از اینکه با آپارتاید به مبارزه بپردازد را نیز شرح می­ دهد.

(آپارتاید یا جدانژادی واژه‌ای به زبان آفریکانس است یکی از اشکال تبعیض نژادی را بیان می‌کند و در اصل عبارت است از سیاست تبعیضی که نژادپرستان کشور جمهوری آفریقای جنوبی علیه اکثریت سی اهپوست بومی و هندیان آن کشور اعمال می‌کنند.)
در نیمه دوم کتاب، ماندلا در مورد بیست و هفت سالی که در زندان سپری کرده و از دوره ­ای که در کنگره ملی آفریقا حضور داشت می ­نویسد و  همچنین از راهی که در نهایت او را به سمت ریاست جمهوری آفریقای جنوبی رساند می­ گوید.
زندگینامه ماندلا به عنوان “کتابی که باید خوانده شود”  به شدت مورد ستایش قرار گرفت و  بعدها الهام بخش فیلمی با همین نام در سال  ۲۰۱۳ شد که چند روز پس از مرگ ماندلا، به نمایش درآمد.

  1. “جغرافیای جدید کسب و کار” نوشته­ ی انریکو موریتی

“The New Geography of Jobs” by Enrico Moretti

 

اوباما  از کتاب انریکو موریتی با عنوان ”بحثی هوشمندانه و دقیق” یاد کرد که به خوبی  درباره اینکه چگونه شهرها و مناطق مختلف اقتصاد متغیر را  در راستای منافع خود به خدمت می­ گیرند و این که چگونه سیاست گذاران می­ توانند از آن بهره ببرند تا  بتوانند شرایط کارگران آمریکایی را در همه جا ارتقاء دهند، بحث می­ کند.

موریتی در کتاب خود توضیح می­ دهد که آمریکا دیگر تنها به دو بخش مجزا از هم تفکیک نمی ­شود. سابق بر این، این بخش بندی به معنی تفکیک کشور به دو بخش داشته­ ها و نداشته­ ها بود یا در واقع تقابل فقر و دارایی. اما به باور موریتی در حال حاضر ، سه نوع آمریکا وجود دارد:

  قطب هوشمندی ،  که  شامل شهرهایی مانند سانفرانسیسکو و بوستون است که منزل گاهی برای برخی از  بهترین و خلاق ­ترین کارگران در سطح جهان است.  قطب های سابق تولید، که مشاغل و ساکنان  خود را  طی سال های اخیر از دست داده ­اند؛ و بخش سوم بقیه کشور است که در میان این دو قطب قرار گرفته است.

موریتی  در”جغرافیای جدید مشاغل” استدلال می­ کند که چالش قرن حاضر مواجهه با شکاف بین این سه بخش از آمریکاست.

  1. “بازگشت:داستان پدران، پسران و سرزمین بینشان” نوشته­ ی هیشام ماتار

“The Return: Fathers, Sons and the Land in Between” by Hisham Matar

رمان بازگشت، برنده جایزه پولیتزر ۲۰۱۷ برگرفته از خاطرات هیشام ماتار است، نویسنده  در این رمان خواننده را از طریق جذابیت رابطه پدر و پسر با خود همراه کرده و از مفاهیمی همچون فقدان و التیام سخن می­ گوید.

ماتار داستان را  این گونه آغاز می­ کند که  هنگامی که دانشجوی کالجی در انگلستان بود و خبر ناپدید شدن اسرار آمیز پدرش را شنید چگونه به خانه بازگشت تا به جست و جوی حقیقت برود. رمان “بازگشت” در واقع تلاش هیشام ماتار  برای پاسخ به افسانه امیدواری و استحکام است.

  1. “همه چیز فرو می پاشد” نوشته ی چینوآ آچه‌به

“Things Fall Apart” by Chinua Achebe

رمان  چینوآ آچه‌به که در سال ۱۹۵۸  انتشار یافت  کتابی تاریخی از زندگی قبل از استعمار و ورود اروپایی­ ها به جنوب شرقی نیجریه است.

این رمان به دنبال  شخصیت اصلی داستان به نام اکونکوو، که مردی از ایگبو و قهرمان کشتی محلی است، در سه بخش،  به توصیف زندگی در نیجریه می ­پردازد اول از طریق خانواده اکونکوو ، سپس از طریق آداب و رسوم و جامعه، و در نهایت با تاثیر استعمار بریتانیا و حضور مبلغان مسیحی.

” همه چیز فرو می­ پاشد ” به عنوان نقطه عطفی در ادبیات آفریقا به حساب می­ آید و الهام بخش یک نسل از نویسندگان آفریقایی است.

  1. “جنگجو” نوشته ی مایکل اونداتیه

“Warlight” by Michael Ondaatje

رمان “جنگجو”، نوشته ی  نویسنده کانادایی مایکل اونداتیه ، داستان عشق، خشونت، و ارزش­ ها است. ماجرای این رمان در سال ۱۹۴۵ در لندن اتفاق می ­افتد. و داستان خواهر و برادری با نام های  ناتانیل و راشل است که پس از ترک والدینشان به سنگاپور مهاجرت کرده و  با فردی با شخصیت اسرارآمیز به نام موث آشنا می شوند.

موث مردی عجیب و غریب است و دور و برش پر مردان و زنانی همچون خودش است او رفتارهای عجیب و در عین حال جالبی دارد.  با گذشت سا­ل­ها، ناتانیل و راشل رشد می­ کنند و بزرگتر می ­شوند و به مرور به موث و دوستانش که که برای آموزش و حفاظت از آنها تلاش می­ کردند اعتماد می­ کنند.

چند سال بعد، ناتانیل شروع به تحقیق در مورد گذشته می ­کند تا شرایط مرموزی که در آن تربیت یافته بودند را کشف کند.

  1. “چرا لیبرالیسم شکست خورد” نوشته­ ی پاتریک دینن

“Why Liberalism Failed” by Patrick Deneen

پاتریک دینن، استاد علوم سیاسی در کلیسای نتردام، در این کتاب چالش برانگیز استدلال می ­کند که چگونه  پایه و اساس  لیبرالیسمبر برتضادهایی غیر قابل چشم پوشی  بنا شده است.

این کتاب نشان می دهد که چرا موفقیت لیبرالیسم به طور ذاتی باعث مرگ آن خواهد شد. باراک اوباما در مورد این کتاب می­ گوید:” چرا لیبرالیسم شکست خورد؟ بینش عمیقی  نسبت به از دست دادن مفاهیم و ارزش ها و جامعه ­ای که بسیاری از مردم در غرب احساس می­ کنند، ارائه داده است، مسائلی که لیبرال دموکراسی را در معرض خطر قرار می­ دهد. “

  1. “جهان آنگونه که هست ” نوشته ی بن رودز

“The World As It Is” by Ben Rhodes

بن رودز، یکی از مؤثرترین دستیاران اوباما، نوسنده این کتاب است. به گفته ی نیویورکر ” احتمالا تا آن زمان که اوباما خاطرات خود را منتشر کند، این کتاب نزدیکترین نظریات به دیدگاه های  اوست”.

در “جهان آنگونه که هست”، رودز خوانندگان را با رویدادهای هر روزه ­ی دولت اوباما، از جلسات روزانه گرفته تا برخی از لحظات مهم و بحث انگیز ریاست جمهوری او  آشنا میکند. رودز، که مدتی به عنوان سخنگوی اوباما فعالیت می کرد ، پیش از آنکه کارمند باشد،  یک نویسنده است. و کتابش را باید مانند یک رمانی زنده و گیرا که گویی خواننده را در اتاق های کاخ سفید قرار می دهد خواند.

  1. “زندان آمریکایی” نوشته­ ی شاین باوئر

“American Prison” by Shane Bauer

شاین باوئر  نویسنده و  روزنامه نگار به عنوان نگهبان زندان وارد یک زندان خصوصی می ­شود. او که برای ۹ دلار در  ساعت  در سال ۲۰۱۴  در این زندان استخدام شده، در این ماجرا او از نام واقعی خود استفاده کرده و هیچ بررسی عمیقی در زمینه تعیین هویتش انجام نمی­ شود. اگر چه او چهار ماه بعد اخراج شد، ولی آنچه که دید و جمع آوری کرد، برای نوشتن رمانی جذاب و خواندنی کافی بود.

در “زندان آمریکایی”، باورها، جزئیات، داستان­ها و تحلیل­ هایی را که نویسنده در زمان حضورش به عنوان نگهبان در زندان  دیده و جمع آوری کرده را شاهد هستیم در زندانی که به وسیله یک سیستم امنیتی به شدت حفاظت می­ شود.

  1. “زندگی آرتور اش” نوشته ­ی ریموند آروسنو

“Arthur Ashe: A Life” by Raymond Arsenault

این اولین بیوگرافی جامع تنیسور و فعال حقوق مدنی آرتور اش است. نویسنده ریموند آروسنو در این کتاب تلاش ­های آرتور اش را مورد توجه ویژه ­ای قرار داد، تلاش هایی که اش برای برابری نژادی و از بین بردن آپارتاید در آفریقای جنوبی.

در این داستان، خواننده به خوبی شاهد خواهد بود که آرتور اش  همچنان که حامی و مدافع حقوق ورزشکاران است، همزمان برای برابری و آموزش تلاش می­ کند، همان طور که در تلاشی مداوم با  بیماری قلبی جدی دست به گریبان است. او عاقبت پس فرایند انتقال خون طی یک عمل جراحی، دچار بیماری ایدز می­ شود.

  1. “نامتقارن” نوشته ­ی توسط لیزا هالیدی

“Asymmetry” by Lisa Halliday

 

رمان «لیزا هالیدی» با نام  «تقارن» به سه بخش مختلف تقسیم شده است که عدم توازنی که در زیربنای روابط انسانی وجود دارد را بررسی می­ کند: نابرابری در سن، استعداد، قدرت، پول، شهرت، جغرافیا و عدالت.

بخش اول در مورد یک ویراستار کتاب است که با نویسنده ای بسیار قدیمی و مشهور کار می­ کند و یک رمان عاشقانه تراژیک مربوط به  سال­ های اولیه جنگ عراق را خلق می­ کند.

بخش دوم داستان مردی عراقی را روایت می­ کند. زمانیکه برای دیدن خانواده ­اش به کردستان سفر می­ کند و مجبور  می­ شود سال جدید را در اتاق نگهداری در  فرودگاه هیترو سپری کند.

بخش نهایی نشان می­ دهد که چگونه این داستان­ های موازی  با هم تلاقی پیدا می­ کنند، و از این طریق به ارتباط میان غرب و خاورمیانه اشاره می­ کند.

  1. “رها باش” نوشته­ ی زادی اسمیت

“Feel Free” by Zadie Smith

نویسنده معروف، زادی اسمیت، نه تنها به خاطر آثار پرفروشش همچون  «دندان های سفید» و «درباره ی زیبایی» شناخته شده است، بلکه برای مقاله های درخشانش که اغلب در نیویورک و بخش معرفی و مرور کتاب نیویورک منتشر شده است نیز از شهرت بسزایی برخوردار است.

” رها باش ” مجموعه­ای از برخی از مقالات این نویسنده است که در قالب پنج بخش، مقالاتی در خصوص بسیاری موضوعات و سوالات را در برمی ­گیرد، از فیسبوک گرفته تا کتابخانه­ ها، همچنین تعدادی از مقالات در مورد وقایع جاری فرهنگی و سیاسی است و بخشی دیگر نیز به زندگی اسمیت اختصاص یافته است.

  1. “فلوریدا” نوشته­ی لورن گروف

“Florida” by Lauren Groff

“فلوریدا” نوشته ی لورن گروف مجموعه ­ای از داستان­ هایی است که همگی در یک مکان متفاوت از نظر چشم انداز، آب و هوا، تاریخ و حالت ذهنی روایت می­ شود. در این یازده داستان، گروه خوانندگان را با مجموعه ­ای از شخصیت­ هایی آشنا می­ کند که در یک سرزمین پر از مار، یوزپلنگ، گودال های عظیم و طوفان زندگی می­ کنند.

  1. “فردریک داگلاس: پیامبر آزادی” نوشته­ی دیوید وایت بایت

“Frederick Douglass: Prophet of Freedom” by David W. Blight

 

دیوید وای بایت در این کتاب که زندگینامه فردریک داگلاس است خوانندگان را با اطلاعاتی روبرو می­ کند که تا پیش از این  در مجموعه ­ای خصوصی از زندگی برده­ ی فراری که بعدها تبدیل به رهبر انحصارگرایی شد، نگهداری می­ شد.

“پیامبر آزادی” اولین زندگینامه کامل داگلاس در ربع قرن اخیر است. بخش  نظرسنجی کتاب نیویورک تایمز کتاب بایت را “سینمایی و عمیقا جذاب  و به صورت یک تور از داستانی قصه ­گو” توصیف کرده است.

  1. “مهاجران مونتانا” نوشته­ ی آمیتاوا کومار

“Immigrant, Montana” by Amitava Kumar

رمان “مهاجران مونتانا” نوشته­ ی آمیتاوا کومار داستان پسری به نام کایلاش است. او دانش آموزی هندیست که برای ادامه تحصیل به آمریکا سفر می­ کند، و به یک مدرسه آموزش عالی وارد می­ شود. همانطور به حل و فصل مسائل خود در زندگی جدیدش در آمریکاست، بارها عاشق زنان مختلف می­ شود همچنین با استادی آشنا می­ شود که زندگی­ اش را به کلی دگرگون می­ک ند.

کایلاش با نگاهی به زندگی خود عشق، مهاجرت، نژاد و سیاست، را در طول زندگی ­اش مرور می­ کند و اینکه چگونه هریک از آنها به شکلی بر زندگی او اثرات مهمی گذاشته­ اند.

  1. “هدیه­ ی دختر دریا” نوشته ی دنیس جانسون

“The Largesse of the Sea Maiden” by Denis Johnson

این مجموعه داستان کوتاه که پس از مرگ دنیس جانسون برنده جایزه پولیتزر منتشر شده در مورد بشریت و تعالی روح است. نویسنده، این اثر که آخرین اثر اوست را کمی پیش از مرگش به پایان رساند.

 دنیس جانسون در این مجموعه داستان جسارت بیان تاملات درونی و اندیشه­ های شخص ­اش را داشته است، و تجربیات شخصی خود را به نحوی در داستان ها به خوبی کار گرفته است. اگرچه داستان­ ها توسط راوی سوم شخص روایت می­ شود ولی به عقیده بسیاری از منتقدان مباحث و جهان داستانی این راوی به عقاید نویسنده  بسیار شبیه است.

  1. “زندگی ۳٫۰: انسان بودن در عصر هوش مصنوعی ” نوشته ­ی ماکس تگمارک

“Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence” by Max Tegmark

 

 این کتاب به بررسی شیوه های مختلفی که هوش مصنوعی بر زندگی ما، زمین و ورای آن اثر می گذارد می­ پردازد.

نویسنده در این کتاب به طور عمیق و با جزییات به روش­ هایی که هوش مصنوعی در آینده می­ تواند به طور فزاینده­ای بر ما تأثیر بگذارد، با تکیه بر نظریه هایی مبنی بر اینکه ما می ­توانیم شانس تاثیر این فناوری را مثبت بدانیم، بحث می­ کند.

کتاب زندگی همچنین بر تاثیرات هوش مصنوعی در جنگ، عدالت، جامعه، و حتی احساسات بشریت نسبت به خود بحث می کند. به گفته ­ی Elon Musk این کتاب می­تواند”راهنمایی مناسب و قابل قبول برای چالش­ ها و انتخاب­ ها در تلاش برای آینده­ ای درخشان در زندگی، هوشمندی و آگاهی از زمین” در نظر گرفت.

  1. “آنجا آنجا” نوشته­ ی تامی اورنج

“There There” by Tommy Orange

 

رمان تامی اورنج، روایتیست از دوازده تن بومی آمریکایی از سنین مختلف که در اوکلند کالیفرنیا زندگی می ­کنند. آنها در یک مراسم آیینی که مخصوص بومیان در کالیفرنیا است گرد هم می­ آیند. در خلال این آشنایی مسائل مورد نظر نویسنده به تصویر کشیده می­ شود.

 این کتاب به بررسی تمایلات مردم بومی در فضاهای شهری و موضوعات متضاد و پیچیدگی مربوط به مبارزات بومیان با هویت و اصالت می ­پردازد. نویسنده با تاریخی آمیخته از  رنج و اندوه  و در عین حال مهم که به بررسی هویت بومی و آنچه که در عصر مدرن وجود دارد، می­ پردازد.

  1. “واشنگتن سیاه” نوشته­ ی “اسی ادوگیان

“Washington Black” by Esi Edugyan

رمان “واشنگتن سیاه” نوشته ادی ادوگیان داستان پسری یازده ساله  به نام جورج واشنگتن سیاه، یک برده جوان در یک مزرعه در باربادوس است که توسط برادر اربابش به عنوان خدمتکار انتخاب شده است، شغلی که او را به وحشت می اندازد.

اما، پس از مدتی در می ­یابد ، ارباب جدیدش فردی طبیعت گرا، کاوشگر، مخترع و مهم­تر از همه، مخالف برده ­داری است. داستان ادوگیان خواننده را در گذار از عشق، آزادی و رستگاری با خود همراه  می­ کند.

 

 

منبع: businessinsider
ترجمه شده در گروه مجله بیستک به قلم  آناهیتا قوامی