عنوان کتاب: ابرقدرت‌های هوش مصنوعی؛ چین، سیلیکون ولی و نظم نوین جهانی

نویسنده: کای فولی

امروزه هوش مصنوعی به مهم‌ترین دغدغهٔ ذهنی انسان مدرن تبدیل شده است. همین چند سال پیش، هوش مصنوعی عمدتاً دستمایهٔ آزمایشگاه‌های علمی پژوهشی و فیلم‌های علمی‌تخیلی بود. مردم عادی تصور می‌کردند هوش مصنوعی مربوط به ساختن روبات‌هایی است که می‌توانند مانند انسان فکر کنند اما تقریباً هیچ ارتباطی بین این چشم‌انداز و زندگی روزمرهٔ ما وجود نداشت اما حالا  همه‌چیز تغییر کرده است. مقالات مربوط به آخرین نوآوری‌های هوش مصنوعی، صفحات روزنامه‌ها را پر کرده است. تقریباً هر روز چند همایش تجاری دربارهٔ استفاده از هوش مصنوعی برای کسب سود بیشتر برگزار می‌شود و دولت‌ها در سراسر جهان برنامه‌های ملی خود را برای استفاده از فناوری منتشر می‌کنند. ناگهان، هوش مصنوعی به موضوع اصلی گفت‌وگوهای عمومی تبدیل شده است.

 کای فولی (Kai FuLee) در کتاب ابرقدرت‌های هوش مصنوعی، سؤالات و دغدغه‌های انسان عصر حاضر درباره هوش مصنوعی و آینده بشر را پاسخ می‌دهد. پرسش‌هایی مثل آیا هوش مصنوعی انسان را به یک زندگی مرفه می‌رساند؟ معنای خودکار بودن هوش مصنوعی در هدف‌ها و مشاغل ما چه چیزی است؟ چه کشورهایی و چه افرادی از مزایای این فناوری خارق‌العاده استفاده خواهند کرد؟ آیا در جهانی که پر از انواع ربات و ماشین‌های گوناگون است، انسانیت جایی دارد یا نه؟

فولی در جایگاه یک محقق فناوری اطلاعات، مدیر اجرایی فناوری و سرمایه‌گذار در سرمایه‌گذاری‌های ریسک‌پذیر در چین و آمریکا، با بهره‌مندی از تجربه‌های خود تلاش کرده تا به این پرسش‌ها جواب دهد.

فهرست مطالب

دربارۀ نویسنده
مقدمه
۱: پرتاب ماهواره برای چین
۲: کپی ‌کارها در میدان بزرگ جنگ
۳: اینترنت جایگزین چین در جهان
۴: داستان دو کشور
۵: چهار موج هوش مصنوعی
۶: آرمان‌شهر، ویران‌شهر، و بحران واقعی هوش مصنوعی
۷: حکمت سرطان
۸: طرحی برای هم‌زیستی انسان با هوش مصنوعی
۹: داستان جهانیِ هوش مصنوعی ما
منابع

گردآوری شده در مجله بیستک