عنوان کتاب: با چرا شروع کنید
نویسنده : سایمون سینک
کلیدیترین ایدهی کتاب با چرا آغاز کنید، چیزی است که سینک آن را دایره طلایی (Golden Circle) مینامد. سایمون سینک نویسنده، سخنران و متخصص در زمینه رهبری با یک الگوی ساده برای رهبری الهامبخش با نام “دایره طلایی” می باشد. این مدل با پرسش” چرا” شروع می شود.
نویسنده در این کتاب نظریه دایرههای طلایی را معرفی کرده و آموزش میدهد که چگونه شرکتهای بزرگی مانند اپل توانستهاند به موفقیت دست پیدا کنند.
این کتاب برای کسانی که میخواهند انگیزه بخش به دیگران باشند و یا کسانی که به دنبال فردی الهامبخش هستند، بسیار مناسب است.
“با چرا شروع کنید” دربارهی الگویی در طرز فکر، رفتار و گفتار که برخی رهبران را قادر میسازد تا الهامبخش اطرافیان خود باشند، سخن می گوید. با اندکی نظم، هر رهبر یا شرکتی قادر است در درون و بیرون شرکت خود، در تمام افراد این انگیزه را ایجاد کند که بتوانند ایدهها و چشماندازشان را پیش ببرند.
سینک کتاب را با یک سوال اساسی شروع میکند: چرا برخی از افراد و کسبوکارها خلاقانه تر، تاثیرگذارتر و حتی در بسیاری موارد سودآورتر از دیگران هستند؟ چرا تعداد کمی از موفقیت ها توسط افراد موفق تکرار می شود؟
به اعتقاد سینک، اگر نمیدانید چرا مشتریانتان از شما خرید میکنند، احتمالاً کارمندانتان هم نمیدانند چرا برای شما کار میکنند و در نبود این چرایی، محصول یا خدماتتان حکم کالایی را دارد که هر شرکت دیگری هم میتواند آن را با همان کیفیت و قیمت یا حتی قیمت رقابتیتر عرضه کند.
در نتیجه، وارد بازیای میشوید که در نهایت دودش به چشم خودتان میرود، چرا که بازی کاهش قیمت و ترفندهای مختلف مانند تخفیف، اهدای جایزه و غیره در کوتاهمدت جواب میدهند، ولی تا ابد نمیتوانند ادامه داشته باشند.
نویسنده معتقد است که فقط تولید محصولات باکیفیت و بازاریابی برای آنها ضامن موفقیت نیست و اعتبار و اصالتتان بدون روشن بودن چرایی به دست نمیآید.
اما علت مطرح شدن و موفقیت کتاب با چرا شروع کنید شاید در سادگی متن، مثال از شرکتهای شناخته شده (مثل اپل) و نیز تمرکز آن روی یک کلمه (چرا) باشد.
فهرست مطالب
پیشگفتار مترجم
مقدمه: چرا باید با چرا شروع کنیم؟
بخش اول: دنیایی که با چرایی شروع نمیکند
فصل اول: فکر میکنیم میدانیم
فصل دوم: هویج و چماق
بخش دوم: دیدگاه جایگزین
فصل سوم: دایرهی طلایی
فصل چهارم: این نظر من نیست، اصول زیستشناسی است
فصل پنجم: شفافیت، نظم و ثباتقدم
بخش سوم: رهبران به دنبالکننده نیاز دارند
فصل ششم: ظهور اعتماد
فصل هفتم: چطور به نقطهی عطف میرسیم؟
بخش چهارم: چطور کسانی را که باور دارند دور هم جمع کنیم؟
فصل هشتم: با چرایی شروع کنید، اما بدانید چطور
فصل نهم: چرایی را بشناسید، چگونگی را بشناسید، سپس به سراغ چیستی بروید
فصل دهم: بیشتر گوش کنید تا اینکه حرف بزنید
بخش پنجم: موفقیت، بزرگترین چالش است
فصل یازدهم: وقتی چرایی مبهم میشود
فصل دوازدهم: جدایی اتفاق میافتد
بخش ششم: چراییتان را کشف کنید
فصل سیزدهم: خاستگاههای چرایی
فصل چهاردهم: رقابت جدید