عنوان کتاب: جرات داشته باش، راه های عملی افزایش اعتماد به نفس
نویسنده : فردریک فانژه
نویسنده کتاب جرات داشته باش ، استاد دانشگاه و رواندرمانگر فرانسوی است و در این اثر تجربیات بالینی خود را در مواجهه با مراجعانش که مشکل کمبود اعتماد به نفس داشتهاند، نوشته است. فردریک فانژه متولد سال ۱۹۵۵ است که در سال ۱۹۸۳ در رشته عصبشناسی از دانشگاه لیون فارغالتحصیل شد و دو سال بعد، از همان دانشگاه موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی شد.
فانژه تا به حال بیش از ۲۰۰ کنفرانس و کارگاه در حوزههای مختلف از جمله درمان استرس، افسردگی و رواندرمانگری برگزار کرده است. وی همچنین در بسیاری از دانشگاهای فرانسه،بلژیک و سوئیس مشغول تدریس است. او تاکنون کتابهای متعددی در حوزه روانشناسی با محوریت درمان اضطراب، افسردگی، کمبود اعتماد به نفس و… نوشته است. نثر ساده و روان و ارائه راهحلهای کاربردی از جمله ویژگیهای آثار این مولف است.
«جرأت داشته باش» دومین کتاب اوست که برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ چاپ شد. فانژه در این کتاب براساس تجربیاتی که از گفتوگو با بیمارانش به دست آورده، راه حلهایی برای حل مشکلات مخاطبان این کتاب ارائه کرده است.
هرکسی میتواند به طور عمده پنج گونه احساس اصلی را تجربه کند (البته نه لزوماً همه را هم زمان):
- اندوه، دلسردی، ناامیدی و احساس حقارت. در واقع فکر میکنید انسان جذابی نیستید و نمیتوانید بسیاری از کارها را انجام دهید.
- ترس یا نگرانی، ترس از موفق نشدن، مسائل غیرمترقبه شما را ناتوان میکند و مانع انجام کارتان میشود. عمل کردن برای شما همچون خطری هولناک است. به خودتان میگویید که نمیتوانید با آن مواجه شوید و درنتیجه دائماً اضطراب دارید چراکه میخواهید چیزهای غیرمترقبه را پیشبینی کنید.
- احساس گناه: همه چیز تقصیر شماست. مدام خودتان را سرزنش میکنید و فکر میکنید که بهتر است احتیاط کنید و منزوی باشید. تصور شما این است که باید کمترین کار ممکن را انجام دهید تا از پذیرش مسئولیت و مقصر بودنتان جلوگیری کنید.
- شرمساری یا ترس از ناامید کردن دیگران باعث میشود که تا حد امکان محتاط شوید. اغلب در این فکر هستید که دیگران قضاوت درستی از شما ندارند.
- احساس طرد شدن، جدا بودن و خارج شدن از گروهها باعث میشود که فکر کنید مثل دیگران نیستید و طرد شدهاید.