عنوان کتاب: شرمنده نباش دختر

نویسنده: ریچل هالیس

ریچل هالیس در کتاب شرمنده نباش دختر که یک کتاب در زمینه خودسازی زنان، موفقیت، خوشبختی و عزت‌نفس محسوب می‌شود درباره یک ایده کلی صحبت می‌کند. اینکه اگر کاری را به خاطر خودت انجام دادی و هیچ‌کس آن را درک نکرد، شرمنده نباشی. هالیس اعتقاد دارد اگر شما بتوانید کاری بکنید که باعث احساس خوب در درونتان شود این کار ارزشمند است و «قدرتمندترین و دلنشین‌ترین احساس دنیاست.» و به هیچ وجه نباید شرمنده باشید.

کتاب در سه بخش اصلی نوشته شده است. در بخش اول که عنوان آن «بهانه‌هایی که باید کنار بگذارید» است، هالیس درباره بهانه‌هایی صحبت می‌کند که بیشتر مردم آن‌ها را باور کرده‌اند. در حدی که دیگر شاید به چشم یک بهانه به آن نگاه نمی‌کنند. اشکال مختلف این بهانه‌ها بررسی می‌شود و در نهایت با دیدی جدید تلاش می‌کند شما را از شر آن‌ها خلاص کند.

بخش دوم کتاب که «رفتارهایی که باید یاد بگیرید» نام دارد و تکمیل‌کننده مباحث بخش اول است. پس از اینکه بهانه‌ها را کنار گذاشتیم باید سراغ رفتارهای جدید رفت تا بتوانیم به اهداف دست پیدا کنیم. تمرکز این بخش روی رفتارهایی است که خواسته یا ناخواسته شیوه‌ای از زندگی ما شده‌اند و یا به عبارت دیگر تبدیل به عادت شده‌اند. حال باید عادت‌های بد را شناسایی کنیم و با شیوه‌های مفید جدید جایگزین کنیم.

بخش سوم و آخر کتاب «مهارت‌هایی که باید کسب کنید» است. صحبت این بخش درباره مهارت است که طبیعتا هر فردی می‌تواند با تمرین آن‌ها را کسب کند. این بخش درباره استعداد صحبت نمی‌کند. هالیس در این مورد می‌گوید: «مهارت‌ها توانایی‌هایی نیستند که با آنها به دنیا آمده باشید، آنها توانایی‌هایی هستند که یاد می‌گیرید.»

فهرست مطالب

مقدمه: «چه می‌شود اگر… »
بخش اول: بهانه‌هایی که باید کنار بگذارید
بهانۀ اول: «زنانِ دیگر این کار را نمی‌کنند.»
بهانۀ دوم: «من آدمی نیستم که خیلی به‌دنبال اهدافش باشد.»
بهانۀ سوم: «زمان کافی ندارم.»
بهانۀ چهارم: «من برای موفق‌شدن کافی نیستم.»
بهانۀ پنجم: «نمی‌توانم رؤیایم را دنبال کنم و هم‌زمان مادر/ دختر/ کارمند خوبی هم باشم.»
بهانۀ ششم: «از شکست‌خوردن می‌ترسم.»
بهانۀ هفتم: «این کار قبلاً انجام شده است.»
بهانۀ هشتم: «دیگران چه فکری خواهند کرد؟»
بهانۀ نهم: «دختران خوب هیاهو به‌پا نمی‌کنند.»
بخش دوم: رفتارهایی که باید یاد بگیرید
رفتار اول: «اجازه‌گرفتن را کنار بگذارید.»
رفتار دوم: «یک رؤیا انتخاب کنید و با تمام وجود دنبالش بروید.»
رفتار سوم: «جاه‌طلب باشید.»
رفتار چهارم: «درخواست کمک کنید!»
رفتار پنجم: «برای موفقیت پایه‌ریزی کنید.»
رفتار ششم: «به دیگران اجازه ندهید منصرفتان کنند.»
رفتار هفتم: «نه‌گفتن را یاد بگیرید.»
بخش سوم: مهارت‌هایی که باید کسب کنید
مهارت اول: «برنامه‌ریزی»
مهارت دوم: «اعتمادبه‌نفس»
مهارت سوم: «استقامت»
مهارت چهارم: «اثربخشی»
مهارت پنجم: «مثبت‌اندیشی»
مهارت ششم: «مدیریت»
نتیجه‌گیری: به خودتان باور داشته باشید

گردآوری شده در مجله بیستک