عنوان کتاب: واقع نگری

نویسنده: هنس روسلینگ، اولا روسلینگ، آنا روسلینگ

چرا هرگاه از شما درباره، میزان فقر و فلاکت در دنیا، میزان ثروت، رشد جمعیت، مرگ ومیر، تحصیلات، خشونت و محیط زیست و مباحثی این‌چنینی سوال می‌شود، بدون این که فکر کنید جواب‌هایی می‌دهید که ناامیدکننده، منفی و بدبینانه است؟ اطلاعات خود را از کجا آورده‌اید؟ جواب‌هایی نظیر این که فقر بیداد می‌کند، بیشتر مردم جهان امکانات تحصیلی مناسب ندارند، محیط زیست روبه نابودی است و… . چرا لحظه‌ای با خود فکر نمی‌کنید که ممکن است پاسخ‌هایی غیر از آنچه شما می‌گویید هم وجود داشته باشند؟

کتاب «واقع‌نگری» یکی از پرفروش‌‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز و آمازون به قلم مشترک هانس روسلینگ، اولا روسلینگ و آنا روسلینگ رونلاند، درباره همین موضوع سخن می‌گوید. درباره ده دلیلی که به ما ثابت می‌کنند درباره جهان اشتباه فکر می‌کنیم. نویسندگان این اثر ده دلیل می‌آورند که اتفاقات هر روزه جهان از آن چه به نظر می‌رسند، بهترند. ده دلیلی که شاید در نگاه اول تعجب‌برانگیز و غیر قابل قبول به نظر برسند.

نویسندگان در این کتاب، جهان‌بینی بدبینانه را حاصل چند روش مختلف عملکرد مغز انسان می‌دانند و می‌گویند رسانه‌ها، تبلیغات و اخبار جعلی کمترین تاثیر را دارند. آنها از ده غریزه منفی‌گرایانه حرف می‌زنند که عاملان اصلی تفکر تراژیک و منفی‌ درباره دنیا هستند.

نویسندگان این اثر، ابزارهای تفکر به دور از منفی‌نگذری را برای شما برمی‌شمارند. این ابزارها کمک خواهند کرد که تصویر واقعی و درستی از جهان داشته باشید، بر جهل خودخواسته غلبه کنید؛ بدون آن که نیاز داشته باشید تمام جزئیات را یاد بگیرید.

آنها از شما می‌خواهند دست از تفکر بیش از حد بدبینانه خود درباره دنیا و اتفاقات آن بردارید و جهان‌بینی مضطرب کننده و نادرست را دور کنید. کمی خوشبینانه‌تر به جهان نگاه کنیدو بخواهید که واقعیت‌ها را بدون دخالت غرایز منفی‌گرایانه خود بفهمید.

هانس روسلینگ پزشک، پرفسور سلامت جهانی، مربی عمومی مشهور و مشاور سازمان سلامت جهانی و یونیسف بود و در تاسیس پزشکان بدون مرز در سوئد و بنیاد گپ مایندر نیز همکاری داشت.

اگر مقدمه کتاب را بخوانید خواهید فهمید که دکتر هنس روسلینگ با همراهی پسر و عروسش(اولا روسلینگ و آنا روسلینگ رونلاند نیز، پسر و عروس هانس و موسسان بنیاد گپ مایندر هستند) برای تکمیل کاری که سالها برای آن وقت گذاشته و به نقاط مختلف دنیا سفر کرده و ساعتها سخنرانی و پژوهش و مطالعه در این زمینه داشته است، اقدام به نوشتن کتاب کرده است:

«در سال ۲۰۰۵ موسسه گپ مایندر را بر اساس بینش حقیقت محور، با رسالت جنگیدن با جهل ویرانگر راه اندازی کردیم. من تمام انرژی، کنجکاوی و تجربه عمرم را به عنوان پزشک، محقق و سخنران صرف سلامت جهانی کردم. کتاب پیش روی شما بر اساس کلیشه «نوابغ تنها» به وجود نیامده است؛ بلکه نتیجه بحث، استدلال و همکاری پیوسته میان سه فرد با استعدادها، دانشها و دیدگاه های متفاوت است. این شیوه نامتعارف و در عین حال دشوار و البته بسیار سازنده، ما را به روشی برای معرفی جهان و شیوه تفکر درباره آن رساند که من هرگز نمی توانستم به تنهایی خلقش کنم.»

 

 

گردآوری شده در مجله بیستک