تقریبا می‌توان گفت که اپلیکشن‌های پیام رسان جدیدترین ابزار ارتباطی هستند که برای استفاده در دسترس عموم مردم قرار دارند. بسیاری از افراد روزانه وقت زیادی را صرف استفاده از این پیام رسان‌ها می‌کنند. کاربران برای برقراری ارتباط، تبادل اطلاعات و بسیاری موارد دیگر از آنها بهره می‌گیرند.

اپلیکیشن‌های پیام رسان انواع مختلفی دارند و هر روز نیز بر تعداد آنها افزوده می‌شود. هر کدام از این پیام رسان‌ها قابلیت‌های متفاوتی دارند و این ویژگی‌ها و قابلیت‌های متفاوت باعث شده تا آنها هر کدام به میزانی متفاوت در بین مردم از محبوبیت برخوردار شوند.

نرم افزارهای شبکه‌های اجتماعی این روزها به تب کاملا داغی تبدیل شده‌اند که هر فردی فارغ از سطح سواد، دانش تکنولوژی، سن، جنسیت و اعتقادات، حداقل از یکی از آنها استفاده می‌کند و اکثر کاربرآن‌هم از بین اپلیکیشن‌های وایبر، لاین و واتس اپ گرفته تا توییتر و تلگرام و فیسبوک، چند موردی را بر روی اسمارت فون یا تبلت خود نصب کرده‌اند.

اگر این نرم افزارها کاربران محدودی داشتند و همه‌گیر نمی‌شدند، دانستن سطح امنیت آنها هم کار بیهوده‌ای بود و برای کارشناسان امنیتی هم اهمیتی نداشت که آیا به‌طور مثال سرورهای شبکه‌ی اجتماعی ایکس، امن هستند و یا قابلیت نفوذ به آنها وجود دارد

امنیت شبکه های اجتماعی